15 Δεκ 2014

Ανακοίνωση 8η

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ο.ΚΕ.Σ.Α.)
Ψαρών 54 τ.κ.10439 Αθήνα
Α.Φ.Μ.: 090259643 ΔΟΥ Α' Αθηνών
http://takerkyraika.blogspot.gr/ 
e-mail: okesads@gmail.com
τηλ.: Προέδρου: 6937179122-Γραμματέα: 6972033347


Ανακοίνωση 8η – 14/12/2014


Με ιδιαίτερη επιτυχία, στις  11  Δεκέμβρη,
η ιστορική 1η εκδήλωση  στο Κτίριο της ΟΚΕΣΑ


Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η, ιστορική,  εκδήλωση στο Κτίριο της ΟΚΕΣΑ στις 11 Δεκέμβρη, με αφορμή «τις εορτές για τον Άγιο Σπυρίδωνα» που από το 1996 πραγματοποιούνται στην Περιοχή Αγίου Παύλου.
Από αυτή τη χρονιά, εκτός τον εσπερινό και την αρτοκλασία στο Ναό, συνεχίζονται εκδηλώσεις με κέντρο το Κτίριο της Ομοσπονδίας.
Έτσι, αίθουσες  κατακλύστηκαν από στελέχη της Ομοσπονδίας  και Συλλόγων, πολλούς Κερκυραίους μέλη-φίλους,  Επτανήσιους και  κατοίκους της  Περιοχής.
Ιδιαίτερο χρώμα έδωσε η Χορωδία της ΟΚΕΣΑ, και αυτή πρώτη φορά στο Κτίριο, με το Δάσκαλο Γιάγκο Χαρτοφύλακα.

Προσφέρθηκαν πλούσιοι μπουφέδες με κερκυραϊκά προϊόντα, ποικίλους μεζέδες, κρασί και φυσικά λουκουμάδες ενώ όλοι απόλαυσαν χορωδιακές μελωδίες και   μουσική.

Οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν την παρουσία της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων είτε στις θρησκευτικές τελετές είτε στις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με περιδιαβάσεις στην Ψαρών και συμμετοχή στις εκδηλώσεις έξω από το Κτίριο, όπως είχε σχεδιαστεί αν δεν έβρεχε.

Μεταξύ των  χαιρετισμών που στάλθηκαν  συμπεριλαμβάνεται και αυτός του Πανγκερκυραϊκού Συλλόγου Νέας Υόρκης .

Η ΟΚΕΣΑ ευχαριστεί θερμά το Δήμο Αθηναίων, τους Ιερείς και Συνεργάτες του Ναού, τη Φιλαρμονική του Δήμου και βέβαια τους Χορωδούς, τους Μουσικούς  και το Δάσκαλο της Χορωδίας της, καθώς και τα κορίτσια με τις παραδοσιακές Κερκυραϊκές στολές ,που χόρευαν κοντά μας !!!
Ακόμη ευχαριστεί  για τις επαναλαμβανόμενες προσφορές τους: Τον Πρόεδρο του  ΚΤΕΛ Κέρκυρας, το Εργαστήριο Ζαχαροπλαστικής «ΚΡΗΤΙΚΟΣ», την «ΑΡΤΟΣ ΑΒΕΕ Α. Μίαρη/Στ.Κουλούρης» και τη «τσιτσιμπύρα ΧΕΙΜΑΡΙΟΥ» με τον αντιπρόσωπο στην Αθήνα τον Δημ. Αργυρό.
Επίσης  ευχαριστεί τους Συλλόγους και τα Στελέχη της για τις άοκνες προσπάθειες και τις προσφορές τους ώστε η 1η ιστορική εκδήλωση στο Κτίριο για τις 11 Δεκέμβρη να έχει τόση επιτυχία με τη μεγάλη συμμετοχή και όσα προσφέρθηκαν και εξελίχθηκαν.
Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί η κοινή εκδήλωση της 1ης Νοέμβρη για την επικύρωση της Συνεργασίας των 3 Φορέων: Συλλόγου Αγ. Παύλου-ΟΚΙΣ-ΟΚΕΣΑ.

Η ΟΚΕΣΑ, συνεχίζοντας τις δημιουργικές περιόδους της, βάζει συνεχώς νέα πετραδάκια για το σήμερα και το αύριο. Δίχως διακρίσεις στους ανθρώπους, με σεβασμό αλλά και αξιολόγηση των παραδόσεων και βεβαίως δημιουργώντας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠρόεδροςΗ Γενική Γραμματέας
Γιάννης Ζωχιός(Επίτιμος Πρόεδρος ΟΚΕΣΑ)Ευδοκία Μακαντάνη