6 Δεκ 2015

Απόφαση της ΟΚΕΣΑ για την ΠΑΝΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ο.ΚΕ.Σ.Α.)
Ψαρών 54 τ.κ.10439 Αθήνα
Α.Φ.Μ.: 090259643 ΔΟΥ Α' Αθηνών
http://takerkyraika.blogspot.gr/ 
e-mail: okesads@gmail.com
τηλ.: Προέδρου: 6937179122-Γραμματέα: 6972033347
Ημ/νια2/12/2015
Αρ. πρωτ.

Απόφαση της ΟΚΕΣΑ
για την  ΠΑΝΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ 


H ΟΚΕΣΑ συζήτησε την από 20 Νοέμβρη 2015  επιστολή-απόφαση της OMOΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΚΩΝ & ΙΘΑΚΗΣΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ (ΟΚΙΣ), προς τα Επτανησιακά Σωματεία,   για την ίδρυση της  ΠΑΝΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ,  όλων των Απανταχού Απόδημων Επτανησίων.

Στο  Δ.Σ. της ΟΚΕΣΑ,  με συμμετοχή της Προέδρου της Εξελ. Επιτροπής και Προέδρων Επιτροπών, έχοντας στόχο την υπέρβαση των δυσκολιών του σήμερα για  ένα καλό αύριο, αποφασίστηκαν:

  1. Η ΟΚΕΣΑ χαιρετίζει τη σημαντική απόφαση της ΟΚΙΣ να οργανωθούν οι απανταχού απόδημοι Επτανήσιοι  σε μία ενιαία  ΠΑΝΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ με συμμετοχή όλων των Δευτεροβάθμιων και Πρωτοβάθμιων Σωματείων.
  2. Η ΟΚΕΣΑ θεωρεί ότι η απόφαση αυτή της ΟΚΙΣ στηρίζεται σε αρχές και  εκφράζει το ενωτικό πνεύμα που επιδιώκουμε συνολικά ως Επτανήσιοι. Ανταποκρίνεται στις διαχρονικές προσπάθειες  για το μεγάλο Σπίτι που θα περιλάβει το όλον των Απόδημων Επτανησιακών Φορέων. Να γίνει τελικά όργανο σχεδιασμού και δράσης. Να αναδειχθούν προβλήματα που τα σκεπάζει η θολή επικαιρότητα και να    διαμορφωθούν προϋποθέσεις επίλυσής τους.
  3. Από το  2013  η ΟΚΕΣΑ,  με επιστολές της,  πρότεινε στις Eπτανησιακές Οργανώσεις  να επανέλθει ο  ουσιαστικός διάλογος και οι οργανωτικές διεργασίες οι οποίες  ξεκίνησαν το 1994 με πρωτοβουλία της και  συγκροτήθηκε η “Συντονιστική Επιτροπή Επτανησιακών Πολιτιστικών Σωματείων Αττικής” η οποία  έβαλε  τις καταστατικές  βάσεις για αυτήν την Πανεπτανησιακή ενότητα των Απόδημων αλλά,  στην πορεία, αδράνησαν
  4. Η ΟΚΕΣΑ με παρουσία στα δρώμενα της Αττικής και της Κέρκυρας για 34 χρόνια  και  με ιδιαίτερο ρόλο στο Επτανησιακό και Πανελλαδικό Κίνημα των Απόδημων,  λέει απλά στην ΟΚΙΣ:  Ναι στη δημιουργία μιας δυνατής  Συνομοσπονδίας που θα ενώσει τους Απόδημους Επτανήσιους όπου κι αν βρίσκονται. Τριτοβάθμιο Φορέα  στήριξης των Απόδημων και αλληλεγγύης στα επτά πανέμορφα νησιά μας.
  5. Η ΟΚΕΣΑ θεωρεί πως, κάθε μεθόδευση σμίκρυνσης της Επτανήσου και ενσωμάτωσης σε αντιενωτικές σκοπιμότητες, αντιτίθεται στο διαχρονικό ενωτικό πνεύμα και την αναγκαιότητα για το όλων των Επτανησίων που επικαιροποιούνται   με την πρόταση  της ΟΚΙΣ, σε συνέχεια και του πρωτότυπου-ενωτικού εορτασμού της Επετείου για την Ένωση την οποία οργάνωσε η ΟΚΙΣ, το  Μάη 2015,  ως συντονίστρια στην Αττική.
  6. Σε αυτήν την πραγματική ενωτική πορεία  για  την  ΠΑΝΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ,  η ΟΚΕΣΑ  καλεί όλα  τα Επτανησιακά Σωματεία στην  Αττική, στην Ελλάδα και  στο εξωτερικό, Ομοσπονδίες και Πρωτοβάθμια  (Ενώσεις, Σύλλογοι, Αδελφότητες,  Επιστημονικοί φορείς, Φοιτητικοί – Σπουδαστικοί Σύλλογοι κλπ τα οποία  δεν ανήκουν  σε Δευτεροβάθμια),  να συμπορευθούμε ώστε να υλοποιηθεί σύντομα αυτός ο διαχρονικός στόχος και  να  καλυφθεί  το μεγάλο οργανωτικό κενό για συνεχή συντονισμό και συνολική επτανησιακή  έκφραση, δράση,  δημιουργία των απανταχού Απόδημων.                  

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠρόεδροςΗ Γενική Γραμματέας
Γιάννης Ζωχιός(Επίτιμος Πρόεδρος ΟΚΕΣΑ)Ευδοκία Μακαντάνη