30 Ιουλ 2017

Επιστολή ΟΚΕΣΑ προς τον Δήμαρχο Κέρκυρας κ. Κ. Νικολούζο


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ο.ΚΕ.Σ.Α.)
Ψαρών 54 τ.κ.10439 Αθήνα
Α.Φ.Μ.: 090259643 ΔΟΥ Α' Αθηνών
http://takerkyraika.blogspot.gr/ 
e-mail: okesads@gmail.com
τηλ.: Προέδρου: 6937179122-Γραμματέα: 6972033347
Ημ/νια8/5/2017
Αρ. πρωτ.24

Προς το Δήμαρχο Κέρκυρας
Κύριο Κώστα Νικολούζο

Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε,

1. Σύσκεψη με  Περιφερειάρχη ΠΙΝ Κύριο Θεόδωρο Γαλιατσάτο:
Το προηγούμενο διάστημα είχαμε την ιδιαίτερη ικανοποίηση της ανταπόκρισης του Κύριου Θ.Γαλιατσάτου στην πρόσκληση των 3Συνεργαζόμενων: ΟΚΕΣΑ-ΟΚΙΣ-Συλ.Άγ.Παύλου (https://www.facebook.com/3synergazomenoi/?ref=ts&fref=ts) και να πραγματοποιηθεί συνάντηση στην Αθήνα, θεσμικού χαρακτήρα, με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα και προοπτικές.
Ακολούθησε  απολογισμός της ΠΙΝ  Πανεπτανησιακά στον Πειραιά αλλά και με άλλες Οργανώσεις στην Αθήνα.
Η ΟΚΕΣΑ σας κοινοποίησε τη σχετική ανακοίνωση ( http://takerkyraika.blogspot.gr/2017/06/blog-post_14.html )  με τα αποτελέσματα και τα αιτήματα που αφορούν πολλαπλά την Κέρκυρα και τους Απόδημους.
Σίγουρα, θα έχουμε την ικανοποίηση ανάλογης παρουσίασης των θεμάτων και αλληλοενημέρωσης, όταν θα υπάρξει ανάλογη συνάντηση, θεσμική,  μαζί σας όπως επανειλημμένα έχουμε προτείνει αλλά και συνεννοηθεί.

2. Ο Κώστας Γεωργάκης σε Όπερα από το Συνθέτη Γιώργο Μηνά:
Κύριε Δήμαρχε, ο  Κερκυραίος Γιώργος Μηνάς, ως Δάσκαλος και Συνθέτης  ανήκει στην κατηγορία των δημιουργών  με πλούσιο βιογραφικό και έτσι πορεύεται ως Απόδημος. Η ΟΚΕΣΑ τον τιμά!
Τελευταία του επιτυχία, η όπερα «Φωτιά στα ιστία της νύχτας» για τον Κερκυραίο αγωνιστή Κώστα Γεωργάκη η οποία παρουσιάστηκε στη  Στάρα Ζαγκόρα (Stara Zagora) της Βουλγαρίας.
Οι  σημαντικές εντυπώσεις εκφράστηκαν και από τον  διευθυντή της Στάρα Ζαγόρα ο οποίος δήλωσε: «θα ακολουθήσει μια παράσταση της Κέρκυρας..;»
Στα πλαίσια των Αποδήμων Κερκυραίων, η εκδήλωση, η υπόθεση για την Όπερα και το βιογραφικό Γ. Μηνά, παρουσιάστηκαν εδώ: http://autenergos.blogspot.gr/2017/06/stara-zagora.html
Η ΟΚΕΣΑ προτείνει στο Δήμο:
α. Να παρουσιάσει την Όπερα του Γ. Μηνά στην Κέρκυρα, (κατόπιν απευθείας συνεννόησης με το Συνθέτη) σε σχετικούς χώρους μεταξύ των οποίων το Δικαστικό Μέγαρο (και λόγω ονοματοδοσίας) ή και στην Πλατεία Γεωργάκη που βοηθάει και η πεζοδρόμηση.
β. Ο Δήμος να στηρίξει οικονομικά ανάλογη εκδήλωση στην Αθήνα. Μπορεί να συνδυαστεί με τις εκδηλώσεις της ΠΙΝ για το έτος Σαμάρα,  για τις οποίες η ΟΚΕΣΑ ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της Αντιπεριφερειάρχου Κυρίας Πανδή, προτείνοντας εκδηλώσεις και στην Αθήνα.
Ελπίζουμε ότι ο Δήμος θα ανταποκριθεί τιμώντας ταυτόχρονα τον Αγωνιστή και το Δημιουργό της Όπερας.

3. Οδυσσέας.
Η ΟΚΕΣΑ θεωρεί πολύ σημαντική την πρωτοβουλία του Δήμου για «θεματικό πάρκο  Οδυσσέας». Όμως, ο Οδυσσέας πρέπει να λειτουργεί ενωτικά για τα Επτάνησα με σεβασμό σε όλους που αναφέρονται σε Αυτόν. Προτείνουμε, ο Δήμος να ζητήσει από την ΠΙΝ να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε, σε επίπεδο Επτανησιακό, να δώσει ο καθένας τη σχέση, την έκταση και το περιεχόμενο που επιθυμεί για τον Οδυσσέα.

4. Μπότιδες.
Με την ευκαιρία, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την αποστολή μπότιδων για τις  εκδήλωσεις του Μ. Σαββάτου και  στην Αθήνα,  που συμβάλλουν στη μεγαλύτερη προβολή της Παράδοσης, των Εθίμων και το γενικό  όφελος για την Κέρκυρα.
Είμαστε σε αναμονή απάντησης και των πρωτοβουλιών του Δήμου.
Με εκτίμηση
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠρόεδροςΗ Γενική Γραμματέας
Γιάννης Ζωχιός(Επίτιμος Πρόεδρος ΟΚΕΣΑ)Γούση Αμαλία