1 Ιουλ 2014ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΩΝ                                    
ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ο.ΚΕ.Σ.Α.)                                                                          
Ψαρών 54     τ.κ.10439    Αθήνα 
Α.Φ.Μ.: 090259643    ΔΟΥ  Α'   Αθηνών
http://takerkyraika.blogspot.gr/  e-mail: okesads@gmail.com
τηλ.: Προέδρου: 6937179122-Γραμματέα: 6972033347
2η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  -  25 Ιούνη 2014
Συνάντηση ΟΚΕΣΑ με το Δήμαρχο Δ. Κέρκυρας κο Γ. Τρεπεκλή

Θέση ΟΚΕΣΑ για Δημόσια περιουσία-Ψυχιατρείο 

Συνάντηση είχε σήμερα το Προεδρείο του ΔΣ της ΟΚΕΣΑ με το Δήμαρχο Δήμου  Κέρκυρας κο Γιάννη Τρεπεκλή στα πλαίσια του σύντομου ταξιδιού του στην Αθήνα.
Η συνάντηση είναι συνέχεια αυτής στο Δημαρχείο Κέρκυρας το Καλοκαίρι 2013.
Υπήρξε σύντομη αλληλοενημέρωση αφενός για θέματα της Γενέτειρας αφετέρου των Απόδημων.
Ο Πρόεδρος Γ. Ζωχιός και η Γ. Γραμματέας Ευδοκία Μακαντάνη περιέγραψαν την πορεία της ΟΚΕΣΑ  κατά τη διάρκεια της νέας θητείας των Οργάνων και παρουσίασαν  την κατάσταση του Κτιρίου με τις άμεσες προτεραιότητες και ζητήθηκε η στήριξη του Δήμου.
Ο κ. Δήμαρχος έδειξε ενδιαφέρον και αναμένονται πρωτοβουλίες του.
Σε επόμενο προγραμματισμένο ταξίδι, εκτός άλλων,  θα επισκεφθεί και το Κτίριο όπου θα φυτέψει και δέντρο κουμ κουατ στον Κήπο.
Άλλωστε,  ο κ. Τρεπεκλής είναι και αυτός Μέλος της Επιτροπής Προσωπικοτήτων η οποία, αν και “πάγωσε” το 2009, ήδη στελεχώνεται συνεχώς με νέες Προσωπικότητες.

Ψυχιατρείο  - Δημόσια περιουσία
Στα πλαίσια της αλληλοενημέρωσης τέθηκε και το θέμα της πώλησης δημόσιας περιουσίας .
Ειδικότερα για το Δημόσιο Ψυχιατρείο ο κ. Δήμαρχος εξέφρασε την αισιοδοξία ότι τελικά θα υπάρξει σεβασμός των δικαιωμάτων του λαού,  τις ανάγκες του οποίου πρέπει να εξυπηρετεί.

Το Προεδρείο της Ομοσπονδίας των Απόδημων Κερκυραίων δήλωσε τη σαφή αντίθεσή της σε όποια προσπάθεια εκποίησης δημόσιας περιουσίας και βέβαια του Ψυχιατρείου το οποίο πρέπει να ανήκει αποκλειστικά στο Δήμο για τις ανάγκες του Ιόνιου Πανεπιστήμιου και όποιες άλλες αποφασίζει.

Δηλώθηκε η, εκ μέρους της ΟΚΕΣΑ, πλήρης στήριξη στο Δήμο και στους  Φορείς   και φυσικά συμμετοχή της σε κάθε μορφή κινητοποίησης υπενθυμίζοντας τις σημαντικές ιστορικές  κινητοποιήσεις στην Αθήνα από την ΟΚΕΣΑ για: ΚΑΛΑΜΑ,ΠΑΛΑΙΟΠΟΛΗ αλλά και τις δράσεις  για το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, την Εθνική έως Ηγουμενίτσα, τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρίου  και με τα αναπτυξιακά Συνέδρια κλπ

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                              Η Γενική Γραμματέας
Γιάννης Ζωχιός(Επίτιμος Πρόεδρος ΟΚΕΣΑ)    Ευδοκία Μακαντάνη